PÉCS CUP INTERNATIONAL TOURNAMENT

pecscup2019 sep 278x391 
20-22. Sep 2019.

Támogatóink

hotel

tintacentrum logo

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő logo


sosz logo

miniszterelnokseg logo

Remek Magyar Kupa szereplés - Ákoshegyi úton az EB részvétel feléAz elmúlt két hétvégén Törökbálinton és Budapesten rendezték meg a Magyar Ritmikus Gimnasztika szövetség rendezésében a 2017. évi Magyar Kupát. A Pécsi Ritmikus Gimnasztika Egyesület 18 versenyzője vett részt a viadalon, és mérték össze tudásukat az ország legjobbjaival.

A túlnyomórészt nagy budapesti egyesületek mellett már a dobogó közelébe kerülés is nagyszerű eredménynek számított, figyelembe véve azt is, hogy pontozásos sportágról van szó. Hibázni nem szabad, mert azt a bírók kegyetlenül büntetik - mondta el Hesz Dominika, az egyesület egyik fiatal edzője. A tét elsősorban a junioroknál volt óriási, hiszen ez a verseny az első válogató versenynek számított a jövő évi junior Európa bajnokság tekintetében. Ákoshegyi Eszter, kiváló tehetségünk 2 gyakorlatot hibátlanul, a labdát és a buzogányt kisebb hibákkal mutatta be. Előbbinek köszönhetően karikával Magyar Kupa bajnok lett, azaz nem volt jobb junior nála az országban. Szalaggal második, összetettben pedig 3. helyezést ért el. Ezzel megtette az első lépést az Európa bajnoki részvétel felé.

A többiek is jól versenyeztek, Lovász Luca Flóra serdülő kategóriában összetettben 3. lett, hibátlan kötél gyakorlatával Magyar bajnok lett, karikával ezüst, buzogánnyal bronz érmes.
Az utánpótlás nevelés is jó úton halad, hiszen a 2010-es születésűek között Hesz Franciska Míra összetettben 4., szabad gyakorlattal bronzérmes lett.
A 2011-esek között pedig Kachovetz Kinga 4., Árgyelán Kíra 6. helyezést ért el.
Az egyéni csapatversenyben Gyermek 2, Serdülő  "A"  és Junior csapatunk 5. helyen, Serdülő "B" csapatunk 7. helyen végzett.

Az egyesület vezetése,  versenyzői a  szülőkkel együtt most készülnek az őszi nemzetközi versenyünkre, mely november 11-12-én lesz a városi sportcsarnokban. A XIII. Pécs kupán előreláthatóan 15 ország mintegy 280 versenyzője fog részt venni.

Az egyesület edzői: Ekaterina Dologa, Hesz Dominika, Peti Viktória, Somoskövi Zita, Hesz Anna.

(kattints a képre)
Remek magyar kupa szereplés

Remek magyar kupa szereplés

Remek magyar kupa szereplés

Remek magyar kupa szereplés

© 2011-2019 Pécsi Ritmikus Gimnasztika Sportegyesület. Minden jog fenntartva.